A koncert, mint minden Csík-koncert, zseniális volt. Nézzük a körítést. Amolyan falunap-féle ez a rendezvény, borítékolható összetételű közönséggel: falubeliek, a közeli Szombathely mulatni- és innivágyó közönsége, és azok, akik kultúrára vágyva helyből vagy távolabbról a rendezvény velejére kíváncsiak.

A Csík-koncertre mentünk, nem először. A tavalyi koncertjük a Vasi Múzeumfaluban zseniális volt (az is). Jelen esemény első zavaró tényezőjét azok a kedves helyi ittas egyének jelentették, akik a várakozás, hangolás alatt mindenféle okos megjegyzésekkel szórakoztatták egymást, ám a kevésbé ittas kívülállónak mondhatni arcpirító volt a viselkedésük. Aztán a koncert kezdetével kiderült, hogy ők a megbízható lelkes közönség. Viszont érkezett egy sokkal ittasabb, mondhatjuk, mattrészeg falubéli ismerősük, aki amellett, hogy mattrészeg volt, meglehetősen hangos is. Ezt én a második számig egészen jól jól bírtam, aztán csöndre intettem, mondván, hogy koncert van, szeretnénk hallgatni. Ő sajnos begőzölt, és akkor jött az este poénja, csak éppen ő pillanatnyilag annyira részeg volt, permanensen pedig ostoba, hogy nem vette észre: a zenekar éppen nagy szerettel muzsikált a helyi kedves közönségnek címezve szombathelyi (vasi) muzsikát, amikor is ez a kedves mattrészeg egyén éppen azt hőbörögte, hogy az ő falujában csendre intik, pedig ő itthon van.

Felesleges szócséplésnek gondoltam kifejteni neki, hogy ha ekkora lokálpatrióta, akkor éppen akkor kellene a legnagyobb áhítattal a színpadra merednie, minden fülét hegyezve, amikor a felmenői lakodalmi muzsikáját húzzák, így a verekedést megelőzendő inkább kimentünk a küzdőtérre, hogy a hőbörgés helyett Magyarország egyik (ha nem a) legjobb zenekarát hallgassuk.

Szerző: Pannon Puma  2009.06.01. 19:02 Szólj hozzá!

Címkék: koncert részeg csík hőbörög

A bejegyzés trackback címe:

https://bukosisak.blog.hu/api/trackback/id/tr461157407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása